Britanska "vilčer" teniserka trudna osvojila Vimbldon

WTA 29. jul 201711:12 > 11:34
Podeli:
Charlie Crowhurst/Getty Images for LTA

Ove sezone je već poznat slučaj legendarne Serene Vilijams, koja je trudna osvojila Australijan open, a sada se sličan slučaj dogodio na Vimbldonu. Britanska "vilčer" teniserka Džordana Vajli osvojila je ovogodišnji Vimbldon u dubl konkurenciji, a da je bila u 11. nedelji trudnoće.

Vajli je u paru sa Japankom Jui Kamiji pobedila na Vimbldonu, što je njeni deseti trofej na gren slem turnirima.

Britanka je nešto više od nedelju dana posle završetka turnira na Ol Ingland Klabu objavila da čeka prvo dete sa svojim partnerom Markom Mekerolom, koji je takođe i njen trener. 

 Džordana Vajli je takođe i dva puta osvajala bronzu na Paraolimpijskim igrama u Londonu i Riju, a imala je i zanimljivu izjavu u vezi Novaka Đokovića.

„Gledala sam nekoliko puta Novaka Đokovića kako pokušava da igra u kolicima. Ne biste verovali koliko je očajan“, rekla je Vajlijeva i dodala:

„Da, on je jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa. Možete da imate veštinu i sve udarce ovoga sveta, možete da budete mentalno jaki, ali u pitanju je pokretanje kolica, to je ključ kada je u pitanju tenis u kolicima“, kazala je Vajlijeva početkom 2016. godine

Britanka je izjavila i da očekuje da se na teren vrati za godinu i 18 meseci, i da ne isključuje da će nastupiti na OI u Tokiju 2020. godine.