Peneta poručuje Pelegrini: Povuci se sad

Vesti plivanje 31. jul 201715:12 > 15:18
Podeli:
Clive Rose/Getty Images

Proslavljena italijanska teniserka Flavija Peneta rekla je da smatra da svaki šampion treba da završi svoju karijeru dok je na vrhu.

Peneta, koja je objavila povlačenje posle osvajanja titule na US Openu 2015. godine, poručila je svojoj sunarodnici Federiki Pelegrini da treba da završi karijeru posle nove titule svetske šampionke, prenose italijanski mediji.

Italijanska plivačica je prošle nedelje na Svetskom prvenstvu u Budimpešti osvojila zlato na 200 metara slobodnim stilom, pa sada ukupno ima pet najsjajnijih odličja sa planetarnih šampionata. Uz to, Pelegrini ima i po jedno olimpijsko zlato i srebro, uz još veliki broj medalja sa najvećih takmičenja, a trenutno ima 28 godina.

Smatram da tenis i plivanje imaju mnoge zajedničke stvari. Umorila sam se od takmičenja, ali ne sa drugima, nikada nisam igrala protiv drugih, već sa samom sobom“, istakla je Peneta, „Od početka moje karijere to je bio meč između Flavije i Flavije, mojih snova i mojih granica. Kada sam završila karijeru, osetila sam se slobodnije, ali kada to uradite posle pobede, to vam daje mir. To znači da sam ostvarila šta sam želela, bilo je lepo, ali imam druge stvari da radim. Raspršila sam taj mehurić koji je bio tu otkako sam bila mala“.

Peneta je svoj poslednji profesionalni meč odigrala u oktobru 2015. godine na završnom turniru, a protivnica joj je bila Ruskinja Marija Šarapova.