Gavrilovoj prva titula u Konektikatu!

WTA 27. avg. 20170:04 > 0:09
Podeli:
Maddie Meyer, Getty Images

Australijska teniserka Darija Gavrilova savladala je Slovakinju Dominiku Cibulkovu rezultatom 2:1 u setovima u finalu turnira u Nju Hejvenu i na taj način došla do svoje prve titule u seniorskoj karijeri.

Dominika Cibulkova je pre ovog finala u 2017. godini osvojila osam titula u singlu, ali nijednu u tekućoj sezoni, dok je Darija Gavrilova do Nju Hejvena u karijeri igrala samo dva finala, ali je oba puta bila poražena – na Kupu Kremlja u Moskvi prerthodnog oktobra, dok je u maju poražena od Samante Stosur u finalu turnira u Strazburu. Ipak, Australijanka je u Nju Hejvenu stigla do prvenca.

Na startu meča obe teniserke su izgubile svoj servis, a rezultat je bio neizvestan do samog kraja seta, kada je Cibulkova odlučujući gem osvojila brejkom.

U drugom delu igre australijska teniserka, trenutno na 26. poziciji na WTA listi je servirala daleko bolje i osvojila sve svoje servis-gemove, dok je Slovakinja dva puta izgubila servis, uključujući i poslednji gem, tako da je rezultat u setovima izjednačen na 1:1.

U prvih šest gemova odlučujućeg seta nije bilo brejka, a onda je Gavrilova ispustila gem na svoj servis. Ipak, do kraja meča Cibulkova je ponovo imala velikih problema i dva puta ispistila svoj servis i na taj način prepustila protivnici meč. Na kraju trećeg seta na semaforu je pisalo 6:4 za australijsku teniserku ruskog porekla, koja je mogla da počne da slavi svoju prvu seniorsku titulu u singlu.