Marija Šarapova (opet) bolja od Simone Halep

US Open 29. avg. 20174:52 > 4:54
Podeli:
Elsa Getty Images Sport

Marija Šarapova pobedila je Simonu Halep u meču prvog kola US opena.

Marija Šarapova dobila je specijalnu pozivnicu za ovogodišnji US open i na najbolji način pokazala zašto su joj organizatori ukazali poverenje. Savladala je Ruskinja drugu igračicu sevta, Simonu Halep nakon tri odigrana seta 6:4, 4:6, 6:3.

Veoma neobičan meč odigrale su dve igračice. Borbeno je bilo sa obe strane a meč je opravdao svu pažnju koja mu je poklonjena pre početka.

Pet brejkova videli smo u prvom setu, a tri je napravila Šarapova. U drugom setu, Ruskinja je povela sa 4:1, ali borbena Halepova se nije predavala, vratila se silovito u meč, vezala pet gemova i uspela da uvede duel u treći set. Čak 16 brejk lopti ukupno su imale igračice u ovom setu.

Zanimljiv je bio i treći set. Šarapova je povela sa 3:0 i 4:1, Halepova se borila, ali nije uspela da u devetom gemu iskoristi brejk loptu i vrati se u igru, a Šarapova je iskoristila prvu meč loptu do koje je došla na svoj servis.

Šarapova je tako stigla do sedme pobede protiv Rumunke u isto toliko odigranih duela. Ovo joj je prva pobeda protiv neke igračice iz Top10 od novembra 2015. godine.

Simona Halep ni nakon ovog turnira neće uspeti da se domogne mesta broj jedan na WTA listi.

Zanimljiva statistika mogla se videti tokom ovog duela. Šarapova je u jednom trenutku imala 32 vinera u odnosu na samo dva koliko je napravila Halep, ali stvari su se tokom drugog seta promenile, a Maša je nizala neiznuđene greške. Do kraja meča Šarapova je imala 60 vinera ali i 64 neiznuđene greške. Odservirala je sedam asova i isto toliko duplih servis grešaka. Najbolnija je svakako bila ona kojom je Halepovoj dozvolila brejk u drugom setu. Rumunka je napravila 15 vinera i jednu neiznuđenu grešku manje, uz četiri duple servis greške i jedan as.

U drugom kolu, nekadašnja osvajačica US opena, koja se na ovaj turnir vratila nakon dve godine sastaće se sa Timeom Baboš.