Nina i Dalila bez titule u Tjanđinu

WTA 15. okt 20176:54 > 6:55
Chris Hyde, Getty Images Sport

Srpska teniserka Nina Stojanović i Slovenka Dalila Jakupovič nisu uspele da osvoje titulu na turniru u Tjanđinu u konkurenciji dublova.

U borbi za titulu, bolje od Nine i Dalile, koje su bile treći nosioci, bile su daleko iskusnije teniserke Irina-Kamelija Begu iz Rumunije i Italijanka Sara Erane koje su slavile sa 6:4, 6:3, posle jednog sata i devet minuta igre.

Rumunsko-italijanskoj kombinaciji to je prva zajednička titula. Za Erani je to 26. trofej u dublu u karijeri, a za Begu 20.

Erani i Begu su lako povele sa 4:0 na startu meča, da bi se srpsko-slovenačka kombinacija trgla i uzvratila istim nizom za izjednačenje. Međutim, u narednom gemu Nina i Dalila su propustile šansu za preokret, pa su njihove iskusnije rivalke iskoristile priliku za brejk, pa tako i set.

U drugom setu, italijansko-rumunska kombinacija je brzo napravila brejk, da bi Stojanovićeva i Jakupovičeva uzvratile, ali su potom Begu i Erani napravile ključan korak ka trijumfu. Oduzele su servis rivalkama i potom bez problema održavale prednost.

Turnir u Tjanđinu igran je za nagradni fond od 500.000 dolara.