Voznijacki: Veoma sam ponosna, bila je ovo duga godina

WTA 29. okt 201717:31 > 17:35
Podeli:
Clive Brunskill Getty Images

Danska teniserka Karoline Voznijacki bila je prezadovoljna pred odlazak na međusezonsku pauzu nakon što je u najvećoj pobedi svoje karijere bila bolja od Venus Vilijams i osvojila završni turnir u Singapuru.

Dankinja je slavila rezultatom 2:0 (6:4, 6:4) i ostvarila tirumf kojim se probila na treću poziciju WTA liste.

Voznijacki je pre nedeljnog trijumfa imala sedam poraza u sedam mečeva sa američkom teniserkom, ali je konačno uspela da dođe do prve pobede.

Osećaj je fantastičan. Znala sam da će turnir biti veoma težak, ali igrala sam svoj najbolji tenis u ovoj sezoni i došla do dobrog rezultata. Ponosna sam kako sam igrala i kako sam se borila tokom čitave nedelje“, rekla je teniserka koja je finale tog turnira igrala još 2010. godine.

Mnogo mi znači što sam trijumfovala na turniru i time okončala odličnu godinu“, rekla je 27-godišnjakinja.

Mislim da sam odlično servirala i riternirala tokom turnira. Pokušavala sam da je pritisnem malo više, ali u isto vreme i da ostanem blizu osnovnoj liniji. Za moju igru je veoma bitno da isečem uglove i udaram lopticu dok se penje, a mislim da sam to radila prilično dobro“, rekla je Voznijacki osvrnuvši se na svoju igru.

Potom je govorila i o planovima za međusezonu:

Sledeće četiri nedelje neću dirati reket – ići ću na odmor, opuštaću se i uživaču. Godina je bila veoma duga, ali prezadovoljna sam ostvarenim“, zaključila je Voznijacki.