Krunićeva: Sedim na stolici, gledam svuda oko sebe…

Australian Open 15. jan 20186:06 > 6:07
Podeli:
Pat Scala/Getty Images

Posle poraza od Anet Kontavejt 6:4, 7:5, srpska teniserka Aleksandra Krunić kaže da se u Melburnu uopšte nije osećala dobro prethodnih dana.

“Nije bio moj dan, nisam igrala kako sam želela. I na treninzima se nisam osećala kao treba, možda sam prerano ušla u formu, misli su mi lelujale. Ona je servirala sjajno, a moj servis je bio loš, ni brzina ni prezicnost nisu valjali, tako da sam stalno bila pod pritiskom i to mi je teško palo. Ona nije poklanjala, igrala je čvrsto i nisam uspela da je uvučem u duge poene“, rekla je Krunićeva.

Na pitanje zbog čega ne uspeva da ostane koncentrisana, 24-godišnja teniserka kaže:

“Nemam pojma, uopšte mi nije jasno, nisam se baš osećala savršeno u teniskom smislu u poslednjih nekoliko dana. Kada nešto previše želim, onda mi je teško da se fokusiram isključivo na meč i da nemam dodatna očekivanja od sebe. Sedim između gemove i gledam svuda oko sebe umesto da se koncentrišem, nisam bila u svojoj rutini. Previše od sebe tražim jer hoću još da poboljšam rang, zato sam malo izgubila perspektivu, ne mogu emotivno da ispratim svoja očekivanja“.

Aleksandra je konstatovala da bi možda bolje bilo da je posle četvrtfinala u Brizbejnu, umesto da je trenirala, igrala i u Sidneju.

“Prazno se osećam, možda je to moj odbrambeni mehanizam, kao umorna sam mentalno. Svako od nas oseća tenziju pred Gren slem turnir, ali treba da razmišljam kao da se ništa nije promenilo i da samo nastavim kao do sada, a ne da budem nestrpljiva. Samo da ne počnem sada opet da se ponašam negativno i da nemam prevelika očekivanja, to me ničemu ne vodi. Treba da treniram i da radim i to je to, a ne da razmišljam o rangu i o tome da li je Slem ili nije“.

Problemi sa servisom bili su naročito izraženi – Aleksandra je osvojila 60% poena na prvi i 45% na drugi servis.

“Ne mogu da nađem ritam na servisu uopšte, još od Brizbejna. Pokušavam da rasteretim rame jer me ono muči, svaki dan sam kod fizioterapeuta, steže mi se konstantno. Mnogo serviram iz ruke, malo nogama, a ruka to ne može da isprati. Procenat prvog servisa mi je bio loš, a i kada pogodim, sve je bilo u njenom dometu, ubila me je riternom. Ne osećam da stvaram prednost servisom, radili smo na pripremama, ali moraćemo još“, zaključila je Krunićeva.

Aleksandra ostaje u Melburnu, igraće dubl sa Katerinom Bondarenko, a zatim slede Doha, Budimpešta, Indijan Vels i Majami.