Konta sigurna, slavila i Garsija, kraj za Tomljanović

Australian Open 16. jan 20182:39 > 2:41
Podeli:
Shaun Botterill/Getty Images

Prve pobede drugog dana Australijan Opena zabeležile su Džoana Konta, Lara Arubarena i Lusi Šafaržova. Pobedu je zabeležila i osmi nosilac Karolin Garsija kao i Bernarda Pera koja je u žreb stigla kao laki luzer.

Deveti nosilac na prvom Gren slemu sezone, Džoana Konta za samo 68 minuta igre izborila je mesto u drugom kolu. Britanka je u dva seta slavila protiv Medison Brengl kojoj je prepustila samo četiri gema – 6:3, 6:1.

Tri brejka je Konta napravila u prvom setu, prepustivši rivalki jedan gem na svoj servis, a u drugom setu je posao privela kraju rutinski, uz dva brejka, ali je Brengl spasila tri meč lopte pre konačnog poraza.

Lara Arubarena je bila bolja od Rišel Hogenkamp takođe u dva seta – 6:1, 6:2 za nepun sat proveden na terenu.

Špankinja je do drugog kola došla uz po dva brejka u oba seta, veoma sigurnom igrom.

Čehinja Lusi Šafaržova koja je u Melburnu 29. nosilac slavila je protivAjle Tomljanović koja je za turnir dobila specijalnu pozivnicu. Šafaržova je bila bolja u dva seta – 7:5, 6:3.

Čehinja je u prvom setu prva stigla do brejka, povela je sa 3:1, ali je Tomljanovićeva uspela da se vrati u igru na 4:4. Ipak, 29. igračica sveta je napravila novi brejk i nakon toga u drugom setu rutinski privela meč kraju.

Sigurna je bila i Karolin Garsija, osmi nosilac, koja je sa 7:5, 6:3 savladala Karinu Vithoft. Bernarda Pera je u žreb ušla kao laki luzer, a u prvom kolu je bila bolja od Ane Blinkove koje je prošla kvalifikacije. Pera je slavila sa 6:2, 6:2.