Fet na ivici suza: Uspaničila sam se…

Australian Open 17. jan 201811:36 > 11:42
Podeli:
Scott Barbour/Getty Images

Hrvatska teniserka Jana Fet bila je veoma razočarana posle poraza od Karoline Voznijacki 6:3, 2:6, 7:5 u drugom kolu Australijan opena.

Fet je imala dve vezane meč lopte pri rezultatu 5:1, ali je onda izgubila šest gemova u nizu.

“Na 5:1 sam se stegla, uspaničila sam se. Ona je to videla i počela je da igra bolje, mislim da nije promašila nijednu loptu, a ja nisam više bila agresivna. Počela sam da mislim o tome da sam blizu pobede… Mnogo toga mi je prošlo kroz glavu, pokušavala sam samo da mislim o udarcima, kretanju i slično, ali… Moram da naučim nešto iz ovoga i da budem bolja sledećeg puta, trebalo je samo da nastavim da igram kao do tog trenutka“, kaže 21-godišnja Zagrepčanka i dodaje:

“Bila sam frustrirana, više nisam znala šta da radim jer je potpuno prestala da promašuje. Zato se nisam dobro osećala na terenu u tim trenucima, ali ipak sam zadovoljna stavom na terenu jer sam se borila do kraja. Velika je stvar igrati na Rod Lejver areni protiv drugog nosioca, ali mislim da sam se generalno dobro nosila sa time, već sam igrala tu kao junior. Sve je bilo kako treba osim kraja“.

Ipak, nije sve tako crno uprkos tome što je trijumf praktično već bio tu.

“Lepo je znati da mogu da igram sa najboljima, bila sam nadomak pobede, ali razlika je ipak očigledna – ja sam pravila duple greške dok je ona pravila asove. Iskusnija je mnogo, meni je ovo prvi takav meč. Ne osećam se baš dobro sada, ali sledeći put će biti bolje valjda“.

Hrvatska teniserka nedavno je bila ušla u Top 100, a sada će biti oko 110. mesta, posle prvog plasmana u glavni žreb nekog od Gren slem turnira.

“Radila sam najviše na drugom servisu kako bih smanjila broj duplih grešaka – poboljšala sam ga, ali još moram da radim na tome. Konstantnija sam tokom mečeva, mogu da igram i duže razmene. Servis je prvi na listi za popravljanje, i prvi i drugi“, zaključila je Fet.