Dokić: Ne vole Šarapovu, ništa čudno ako se zna…

WTA 18. jan 201817:27 > 17:33
Podeli:
Etienne Oliveau, Getty Images Sport

Bivša srpska teniserka Jelena Dokić nedavno je ustalasala svetsku javnost šokantnim detaljima iz detinjstva i bolnom odrastanju uz oca Damira.

Nekadašnja četvrta igračica sveta i polufinalistinja Vimbldona 2000. pomno prati dešavanja na Australijan Openu, a novinare je zanimalo i njeno mišljenje o Mariji Šarapovoj.

Ruskinja nikad nije bila omiljena na Turu, a netrpeljivost kod brojnih koleginica kulminirala je doping skandala.

Šarapova je već više od deset godina na Turu, ali za većinu devojaka ona ostaje misterija. Ona ne želi da bude prijatelj sa rivalima i uvek se ponaša strogo. Igračice na turnirima mogu da je vide samo na drugoj strani mreže. Nikad je nećete videti u u sali za oporavak. Nije tajna da mnoge teniserke imaju diskutabilan odnos sa svojim protivnicima, nismo uvek prijatelji, ali Marija ni sa kim ne priča. Igrala sam sa njom na Vimbldonu 2003. i posle nekoliko nedelja naletela smo na nju. Čak mi se nije ni javila, ali takve stvari nikad lično prihvatala. Svi znaju kakva je Šarapova, za nju je to normalno,“ rekla je Dokićeva.

Ona je naglasila da delimično razume ponašanje jedne od najboljih igračica sveta u protekloj deceniji.

„Ona želi da pobeđuje i neće da se približava rivalkama. Delimično je razumem jer smo svi protivnici. Istu filozofija imai i Eženi Bušar, ali Serena Vilijams se ponaša drugačije. To je lični izbor, ali s obzirom na Marijin pristup nemojte biti iznenađeni što većina teniserki nema lepo mišljenje o njoj,“ dodala je Dokićeva.