Doha: Šarapovoj ne pomaže ni specijalna pozivnica

WTA 12. feb. 201818:45 > 18:52
Podeli:
Quinn Rooney/Getty Images

Marija Šarapova, koja je dobila specijalnu pozivnicu za turnir u Dohi, nije uspela da prođe u drugo kolo jer je od nje bolja bila kvalifikantkinja iz Rumunije Monika Nikulesku. U drugom kolu je i Slovakinja Dominika Cibulkova.

Marija Šarapova je se bolje snašla u prvom setu u kom obe teniserke nisu držale svoj servis najsigurnije. Tada je bilo 6:4, a Monika Nikulesku je u drugom setu koji je takođe imao mnogo brejkova dobila takođe 6:4. U trećem delu meča 99. igračica sveta je bolje držala svoj servis pa je dobila 6:3 i plasirala se u drugu rundu. 

31. igračica sveta Ekaterina Makarova je slavila protiv Šuai Ženg iz Kine u dva seta. U prvom je viđena nešto žustrija borba pa je bilo 7:5, dok je u drugom Kineskinja potpuno poklekla pa je bilo 6:0. 

Elena Vesnina je u sveruskom duelu poražena od kvalifikantkinje Ane Blinkove 2:0, a 19-godišnja ruska nada je bila veoma ubedljiva 6:1 i 6:3. 

Mihaela Burzanesku je bila bolja od Julije Curenko iz Ukrajine takođe sa 2:0, a po setovima je bilo 7:5 i 6:4. Jingjing Duan je savladala istim rezultatom Ons Žabur iz Tunisa, i u narednom kolu ide na Garbinj Mugurusu. 

Amerikanki Katerin Belis je Ruskinja Darija Kasatkina predala meč u drugom setu pri rezultatu 7:5 i 4:1 za Belis. Dominika Cibulkova je u prvom meču dana bila ubedljvia protiv Anastasije Pavljičenkove. Taj meč je bio završen u dva seta, ali je Slovakinja prvi dobila u uzbudljivom taj brejku. I u drugom setu je bilo neizvesno ali je Cibulkova slavila 6:4. 

Agnješka Radvanjska je bila bolja od Mone Bartel iz Nemačke 2:1. Nemica je prvi set dobila 6:3 iako je Radvanjska vodila 3:2 i imala brejk viška u tom momentu ali je naredna četiri gema dobila Bartel. Poljakinja je bila bolja u drugom setu kog je mogla ranije da završi s obzirom na to da je vodila 4:0, ali je na kraju ispustila jedan brejk pa je bilo 6:3. U poslednjem setu je viđena velika borba, servisi su bili nestabilni, a Radvanjska izlazi kao pobednica i to rezultatom 7:5. 

Naomi Osaka je bila bolja od Čehinje Katerine Sinanikove. U tom meču je samo prvi set bio uzbudljiv kada je bilo 6:4 za japansku teniserku da bi u drugom Osaka dobila Čehinju sa nulom.