WTA Akapulko: Stivens i Mladenović stale u četvrtfinalu

WTA 2. mar. 20189:11 > 9:23
Podeli:
Hector Vivas/Getty Images

Prvi nosilac turnira Sloun Stivens izgubila je od švajcarske teniserke Stefani Fegele 2:1. U polufinalu su još i kvalifikantkinja Rebeka Peterson, Darija Gavrilova i Lusija Curenko.

Američka teniserka i 13. igračica sveta, Sloun Stivens, loše je započela meč sa Stefani Fegele jer je izgubila prvi set 6:4. U drugom je bilo nešto manje brejkova pa je Stivensova osvojila taj deo meča 7:5. U poslednjem setu je međutim 183. igračica sveta čak tri puta uzela servis prvom nosiocu turnira u Akapulku pa dobija taj set 6:2. 

Protivnica Fegeleovoj u polufinalu će biti takođe jedna od lošije plasiranih igračica na WTA listi. Šveđanka Rebeka Peterson bila je ubedljiva protiv Šuai Ženg iz Kine, koja je četvrti nosilac i 33. igračica sveta. U tom meču je Šveđanka Kineskinji dozvolila svega tri gema u celom meču. 

Darija Gavrilova je sa 2:1 bila bolja od Holanđanke Veronike Kepede Rojg. Australijanka je povela u ovom meču posle dobijenog prvog seta 6:4, isti rezultat ali u korist Holanđanke je bio u drugom setu, a na kraju je Gavrilova meč prelomila sa 6:2 u trećem setu. 

Lusija Curenko je bila bolja od Kristine Mladenović u dva seta, a francuska teniserka je uzela u ovom meču svega četiri gema.