Aleks od perfektnog prvog seta do potpunog debakla

Indian Wells 8. mar 20180:49 > 0:55
Elsa, Getty Images

Srpska teniserka Aleksandra Krunić ispala je u prvom kolu Indijan Velsa od Rumunke Irine Begu, iako je dobila prvi set. U naredna dva Krunićeva ipak nije imala rešenja i na kraju završila takmičenje u kalifornijskoj pustinji.

Prvi set Srpkinja je odigrala gotovo perfektno. Bila je agresivna, sigurna u udarcima i neumoljivo eksploatisala svaku grešku Rumunke. A bilo ih je puno, naročito pri servisu. Aleksandra je napravila dva brejka, povela 5:2, servirala za meč. Tada je pretrpela brejk, ali ga je odmah vratila i povela 1:0 u setovima.

Ipak, u naredna dva Begu, 36. igračica sveta zaigrala je u skladu sa svojom pozicijom. Smanjila je greške i prva došla do brejka u drugom setu i povela 3:2. Taj jedan bio je dovoljan da privede set kraju, pošto 47. igračica na WTA listi nije imala nijednu brejk loptu do kraja seta. U trećem usledio je pakao za Krunićevu. Begu je dobila pet uzastopnih gemova i bilo je jasno da je potpuno okrenula meč. Srpkinja je uspela da iščupa jedan gem, ali je to bilo sve od nje.

U narednom kolu Begu igra protiv petog nosioca Karoline Pliškove.