Serena: Za kontrolu sam, samo da je pravedna

Wimbledon 1. jul 201814:25 > 14:25
Jordan Mansfield/Getty Images

Amerikanka Serena Vilijams smatra da su antidoping kontrole neophodne, ali je istakla da kontrolori moraju na jednak način da se odnose prema svima.

Nedavno se pojavila priča da je nekada prva teniserka sveta odbila da dâ uzorak za doping kontrolu, pošto je agenta oterala sa svog kućnog praga.

U izveštaju koji prenosi portal „Deadspin“, zvaničnik Antidoping agencije Sjedinjenih Država (USADA) stigao je pred kuću Viljamsove u 8.30 ujutro 14. juna, a potom je došlo do verbalne rasprave pošto se Serena navodno požalila na nepravedan tretman. Tom prilikom je Vilijamsova istakla da je od početka ove godine bila testirana pet puta

„Kada se pomene moje ime svi žele nešto da kažu. To je nešto sa čime se nosim već dugo vremena. Mislim da je tekst bio zanimljiv. Nisam znala da su me testirali znatno više u odnosu na bilo koga drugog. Znam samo da me konstantno testiraju, bez obzira na to na kojoj sam poziciji“, kazala je 23-struka Gren slem šampionka i dodala:

„Razgovarala sam sa zvaničnicima iz USADA. Prezirem kada ljudi nisu iskreni. Lično se zalažem za testiranja i mislim da su neophodna. Ali je takođe potrebno da svi budu tretirani na isti način“.

Mlađa od sestara Vilijams zaigraće na Vimbldonu prvi put otkako se povukla zbog trudnoće i kasnije porođaja.