Olga preko Zigemundove do trofeja u Fersmoldu

WTA 15. jul 201815:51 > 15:52
Podeli:
Clive Brunskill/Getty Images

Srpska teniserka Olga Danilović osvojila je trofej na čelendžeru u nemačkom Fersmoldu, trijumfom nad domaćom igračicom Laurom Zigemund.

Danilovićeva je do titule došla posle velikog preokreta sa 5:7, 6:1, 6:3, posle dva sata i sedam minuta igre.

Za Olgu je to četvrta titula u karijeri, a druga ove sezone, pošto je u martu slavila na čelendžeru u Puli, na Sardiniji.

Danilovićeva i Zigemundova su vodile veliku borbu u prvom setu, a srpska teniserka je prva stigla do brejka. Učinila je to u četvrtom gemu za vođstvo 3:1, ali joj je Nemica odmah uzvratila. Olga je ponovo oduzela servis rivalki u osmom gemu, potom je imala i dve set lopte, ali je potpuno stala, što je Zigemundova iskoristila, vezala četiri gema i osvojila prvi set.

Početak drugog seta je protekao u izjednačenoj borbi, da bi od četvrtog gema Olga preuzela potpunu kontrolu. Nije se osvrtala i lako je izborila treći set u kojem je ponovo došlo do velike borbe. Danilovićeva je ponovo prva stigla do brejka, Nemica je odmah uzvratila, ali je od sedmog gema srpska teniserka zaigrala agresivnije, to joj se isplatilo i posle velike borbe je došla do velikog trijumfa.

Turnir u Fersmoldu igran je za nagradni fond od 60.000 dolara.