WTA Moskva: Poznata potencijalna Olgina rivalka

WTA 23. jul. 201821:36 > 21:39
Podeli:
Matthew Lewis/Getty Images

Na WTA turniru u Moskvi, u ponedeljak su na programu bili brojni mečevi kvalifikacija, ali i četiri meča prvog kola u kojima su do plasmana u narednu rundu došle Sasnovič, Potapova, Zidanšek i Kanepi.

Srpska teniserka Olga Danilović poražena je od Špankinje Paule Badose sa 2:1, ali je 17-godišnja prošla u glavni žreb kao laki luzer.

Beloruskinja Aleksandra Sasnovič bila je bolja od Šveđanke Johane Larson sa 2:0 (6:1, 6:3) i u narednom kolu sastaće se sa boljom iz meča Badosa – Rodina.

Domaća teniserka Anastasija Potapova savladala je Bugarku Viktoriju Tomovu sa 2:0, prepustivši joj samo po gem u dva seta, a u drugom kolu sastaće se sa pobednicom meča Pliškova – Sinijakova.

Slovenka Tamara Zidanšek bila je bolja od Nemice Antonije Lotner sa 2:0 (6:3, 6:1), pa će u narednom meču igrati sa teniserkom koja bude slavila u duelu Kasatkine i Kaljinskaje.

U četvrtom meču dana Estonka Kaja Kanepi pobedila je sa 2:1 Veru Zvonarjevu sa 2:0 dobivši oba seta sa po 6:2. Estonka će za rivalku imati Olgu Danilović ukoliko mlada srpska teniserka bude pobedila protiv Slovakinje Ane Karoline Šmijedlove.

WTA turnir u Moskvi igra se za nagradni fond od 790 hiljada dolara, a aktuelna šampionka je Nemica Julija Gerges, koja je 2017. godine u finalu pobedila domaću teniserku Dariju Kasatkinu.

Jelena Janković osvojila je turnir 2008. godine, a 2001. godine to je učinila Jelena Dokić.