Olgin najveći uspeh, prošla u četvrtfinale Moskve

WTA 25. jul. 201812:14 > 12:22
Podeli:
Виктор Червяков

Olga Danilović je savladala Kaju Kanepi rezultatom 2:0 (7:6 i 7:5) u osmini finala WTA turnira u Moskvi. To je srpskoj teniserki najveći uspeh u dosadašnjoj seniorskoj karijeri, a ona do sada nije imala nijednu pobedu na WTA mečevima.

U prvom setu je srpska teniserka odmah oduzela servis Kaji Kanepi koja je međutim brzo i uzvratila brejk pa je bilo 2:2. Teniserke su razmenile još jednom po brejk, a pri rezultatu 6:5 za Estonku srpska igračica je spasila čak pet set lopti na svoj servis. Tako se išlo u taj-brejk u kom je Danilovićeva brzo napravila prednost 4:1 pa je tako stekla višak koji nije ispustila. Taj-brejk je dobila rezultatom 7:3. 

U drugom setu je bilo dosta brejk prilika, a prvi servis je Danilovićeva oduzela protivnici u šestom gemu. Ipak po tradiciji iz prvog seta odmah se desio novi brejk pa je Kanepi posle 4:2 za Srpskinju izjednačila na 4:4. Olga je mogla meč da reši kada je vodila 5:4, imala je dve meč lopte na servis protivnice koje nije iskoristila. Istu priliku dobila je i pri rezultatu 6:5, a tada je četvrtu meč loptu uspela da iskoristi. 

Protivnica u četvrtfinalu će Danilovićevoj biti Julija Gerges Natalija Vihljanceva. Ovom pobedom srpska igračica je obezbedila od 27 pozicija na WTA listi i biće 161. na svetu od ponedeljka.