Olga: Nisam spavala, ne plašim se nikoga

WTA 30. jul. 201819:07 > 19:08
Podeli:
sport klub

Mlada srpska teniserka Olga Danilović rekla je po dolasku u Beograd posle trijumfa na turniru u Moskvi da je prerasla juniorske turnire i da se ne plaši nikoga.

17-godišnja Danilovićeva je u nedelju pobedila Ruskinju Anastasiju Potapovu u tri seta i postala prvi ‚laki luzer‘ u istoriji koji je osvojio titulu na nekom turniru na WTA turu. Takođe je postala prva teniserka rođena u ovom veku koja je podigla trofej kada se pogleda najviši nivo ženskog tenisa.

Još nisam svesna uspeha koji sam napravila. Nisam uopšte spavala. Velika je stvar za mene da budem ovde ovako mlada. Dobila sam veliki broj čestitki zbog čega sam presrećna“, rekla je Danilovićeva na konferenciji u Skupštini Grada Beograda.

Iako još može da se takmiči u juniorskoj konkurenciji, Olga najavljuje da je to više ne interesuje.

Neću se više takmičiti na juniorskim turnirima, prerasla sam to i sada sam spremna za novi izazov. Ne plašim se nikoga“, naglasila je Danilovićeva.

Srpska teniserka je otkrila da je zahvaljujući Novaku Đokoviću shvatila koji su pravi izazovi.

sport klub

Svaki igrač ima svog idola, a moj je Novak Đokovića. Sada, kada sam počela profesionalno da se bavim tenisom, vidim šta su pravi izazovi i cenim ga mnogo više“, rekla je Olga.

Na pitanje da prokomentariše svoje karakteristike, Olga je odgovorila:

Visoka sam, ali nisam spora zbog toga. Levoruka sam. Ne volim da gubim. Znam da budem eksplozivna na terenu“.

Poznato je da je Olga ćerka proslavljenog srpskog košarkaša Predraga Saše Danilovića, ali kaže da joj je drago što joj novinari ne postavljaju škakljiva pitanja o njemu.

Ne mogu da ne pričam o njemu kada me pitaju, a činjenica je da je on moj tata. Ipak, zahvalna sam novinarima što me nikad ništa ružno nisu pitali u vezi sa tom temom“, rekla je Danilovićeva.

Zahvaljujući trijumfu u prestonici Rusije Olga je skočila do 112. na svetu, a na pitanje da prokomentariše to rekla je:

Moj plan je bio da u ovoj poziciji budem krajem godine. Ali, ova titula je promenila mnogo toga, planiram da od sada igram na većim turnirima“.

Mlada srpska teniserka je istakla da nastavlja rad sa Aleksom Korečom, za kojoj je rekla da joj je i mentor i trener, a da je Dejan Vraneš bio sa njom u Moskvi i da je sve proteklo odlično.

Spremna sam za pritisak, ovako je tokom celog mog života. Svaki sportista oseća pritisak, to je lepota sporta, posebno tenisa. S vremenom ću se sve bolje boriti sa tim“, naglasila je Olga.