Osaka ponovo pala posle tri seta, Stivens na 2-0

WTA 24. okt 201816:13 > 16:24
Podeli:
Clive Brunskill/Getty Images

Na finalnom WTA turniru u Singapuru Anželik Kerber je savladala Naomi Osaku rezultatom 2:1. Po setovima je bilo 6:4, 5:7 i 6:4. U istoj grupi je Sloan Stivens savladala Kiki Bertens 2:1. Po setovima je bilo 7:6, 2:6 i 6:3.

Clive Brunskill/Getty Images

U prva tri gema ovog meča su viđena tri brejka, a posle njih je Anželik Kerber imala brejk viška. Ona je tu prednost zadržala do kraja seta. Naomi Osaka je imala pri rezultatu 5:4 za Nemicu tri vezane brejk lopte ali je Kerber uspela da se spase i da preokrene rezutlat u tom setu i da povede 1:0. 

U drugom delu meča je bilo dosta brejkova, a uvek je igračica koja je prva gubila servis uspela da napravi ribrejk. Osaka je pri rezultatu 6:5 napravila ključni brjek i tako je izjednačila na 1:1. 

Jedini brejk u trećem setu napravila je Kerber u sedmom gemu kada je povela 4:3. Osaka je imala dve brejk lopte u narednom gemu koje nije iskoristila te je Anželik Kerber uspela da potvrdi brejk. Tu prednost je zadržala do kraja meča. 

Naredna protivnica Kerberovoj, koja sada ima jednu pobedu i jedan poraz je Sloan Stivens. Osaki je ovo drugi poraz i ona ima veoma male šanse da prođe u polfuinale. 

Sloan Stivens i Kiki Bertens su u prvom setu razmenile po dva brejka pa su išle u taj-brejk. U tom delu meča bilo je 7:4 za Amerikanku. 

U narednom setu Kiki Bertens nije uspela da dobije nijedan gem na svoj servis, pa je Stivensova dobila taj deo meča 6:2. U poslednjem setu je Bertens krenula brejkom i vodila je 2:0, ali zatim Sloan Stivens uspeva da preokrene sa dva brejka. Pri rezultatu 5:3 je Stivensova narpavila još jedan brejk i dobija meč.

Sloan Stivens ima sada dve pobede, dok je Bertens na jednoj pobedi.