Voznijacki obelodanila da ima autoimonu bolest

WTA 26. okt 201812:37 > 12:44
Podeli:
Matthew Stockman/Getty Images

Posle poslednjeg meča u sezoni kojeg je izgubila na završnom turniru u Singapuru od Elene Svitoline 2:1, Karolin Voznijacki je obelodanila da ima reumatoidni artritis. Radi se o autoimunoj bolesti koja napada zglobove.

Danska teniserka Karolin Voznijacki je sačekala kraj sezone kako bi obelodanila da ima autoimunu bolest koja joj je ustanovljena pre US Opena. 

Imam autoimunu bolest, reumatoidni artritis, koji napada zglobove. Kada telo ima mnogo tečnosti, otekneš, umoriš se, iscrpiš se… sve te stveri. U početku je to bio šok, osećaš se da si najspremniji sportista i ja tako razmišljam i po tome sam poznata i sad moraš da se nosiš sa ovim“, kaže Voznijacki

Povezano

Treća igračica sveta je prve znake preteranog umora osetila posle Vimbldona, a terapiju dobija od avgusta posle Rodžers kupa. Ona svedoči da je posle Vimbldona mislila da ima grip, ali su je noge sve češće bolele, da bi jednog jutra ustala i nije mogla da podigne ruku iznad glave. Ipak kako sada prima terapiju karijera Karolin Voznijacki neće biti u opasnosti. Dankinja je posle svega toga osvojila titulu u Pekingu pobedom nad Anastasijom Sevastovom. 

Pobeda u Pekingu je bila velika. To mi je dalo verovanje da ništa neće moći da me sputa. Živeću sa ovim i tako će biti. Mislila sam da ne želim da pričam o ovome tokom godine jer ne želim da drugi misle da se ne osećam dobro. Ali osećam se odlično. Neki dan se probudiš i ne možeš da ustaneš iz kreveta i shvataš da je jednostavno tako, drugih dana živiš i dobro si. Ni ne osećaš da imaš ovu bolest. Srećna sam sada, gotova mi je sezona mogu da kontrolišem bolest i shvatiću kako još bolje mogu to da činim u budućnosti“, kaže Voznijacki.