Svet se u 2018. godini najviše ogrešio o Naomi Osaku

WTA 18. dec 201813:18 > 13:36
Julian Finney/Getty Images

Jedna anketa u Velikoj Britaniji je odlučila da je sportista koji je najlošije tretiran u 2018. godini japanska igračica Naomi Osaka. Na ovu odluku najviše je uticalo finale US Opena, kada joj je publika zviždala na dodeli pehara.

Pobeda Naomi Osake u finalu US Opena ostala je u senci Serene Viliajms koja je divljala tokom meča zbog odluke sudije Karlosa Ramosa. On je Sereni dao opomenu zbog koučinga, na šta je nekadašnja prva teniserka sveta optužila Ramosa da je seksista. Osaka je dobila finale u dva seta, postala je prva Japanka koja ima grend slem, a publika joj je zviždala tokom ceremonije dodele pehara. 

Povezano

 „Zahvalna sam jer se ljudi saosećaju ali zaista ne mislim da ima potrebe da budem tužna zbog toga. Ne žalim ni zbog čega“, rekla je Osaka ranije ove godine. 

Ona nikada nije kritikovala Serenu Vilijams zbog ponašanja u finalu US Opena, ali je priznala da je taj incident dao kiseli ukus Osakinoj pobedi. 

Osaka je četvrta na listi javnih ličnosti koje su najlošije tretirane u 2018. godini, a da to nisu zaslužili. Ona je prva spotistkinja iza političara Tereze Mej i Džeremija Korbina kao i iza glumca Rajana Tomasa. Na ovoj listi su još biciklista Geraint Tomas, atletičarka Kaster Semenja i fudbaler Mančester Sitija Rahim Sterling koji je nedavno izašao u javnost sa optužbama na račun medija i javnosti zbog tretiranja tamnoputih fudbalera