Osaka bez komentara o tužbi prvog trenera

WTA 20. mar. 201922:43 > 22:45
Podeli:
Getty Images/Vince Caligiuri

Najbolja teniserka sveta Naomi Osaka u sredu se pojavila pred novinarima u Majamiju i odmah su je dočekala pitanja o tužbi njenog bivšeg trenera.

Prvi trener japanske teniserke Kristof Žan početkom februara je podneo tužbu protiv Osake na Floridi, u kojoj navodi da mu je njen otac obećao 20 odsto njenih budućih primanja. Žan je Naomi i njenu stariju sestru Mari počeo da trenira 2011. godine, a navodni dogovor postigao je u martu 2012, pošto njena porodica tada nije mogla da ga plati.

Povezano

Advokat prve teniserke sveta Aleks Spiro je istakao da tužba u kojoj bivši Osakin trener traži dva miliona dolara nema osnova.

Osaka je trijumfovala na poslednja dva Gren slema, što joj je doneo uspon do prvog mesta na svetu, do sada je na turnirima osvojila preko 10 miliona dolara.

Nije mi dozvoljeno da kažem bilo šta. Ne mogu da dam nikakav komentar“, naglasila je Osaka.

Spiro je, međutim, istakao da je Žan očigledno u japanskoj teniserki video priliku da dođe do lake zarade.

Iako nije iznenađenje da će Naomin meteorski uspon kao međunarodne zvezde i inspiracije dovesti do lažnih tvrdnji, ovaj smešni ‚ugovor‘ koji Naomi nikada nije videla ili potpisala – koji za cilj ima da dâdeo sebe sa 14 godina – posebno je apsurdan. Ceo slučaj nema osnova i razrešićemo to“, naglasio je Spiro.

Japanska teniserka je prošlog meseca iznenadila sve raskidom saradnje sa trenerom Sašom Bajinom, sa kojim je i došla do titula na US Openu i Australijan Openu.