Nikol Gibs se povlači sa RG zbog retkog oblika raka

WTA 13. maj 201920:55 > 21:00
Podeli:
Jaimi Chisholm, Getty images

Američka teniserka Nikol Gibs povukla se sa Rolan Garosa, pošto joj je postavljena dijagnoza retkog oblika raka, koju je pronašao zubar.

Dvadesetšestogodišnja teniserka upozorena je na rak, koji se širi ispod gornje usne, a posle urađene biopsije ustanovljeno je da je u pitanju rak pljuvačne žlezde.

117. tenisrki sveta zakazana je operacija za petak, a lekari tvrde da su prognoze za ovu vrstu raka, posle operacije, dobre i da postoje velike šanse za izlečenje.

„Nažalost, povlačim se do kraja sezone i neću se takmičiti na ovogodišnjem Rolan Garosu. Srećom, ovaj oblik raka je izlečiv i moj hirurg je siguran da će sama operacija biti dovoljna za izlečenje. Dozvolio mi je i da odigram nekoliko turnira u poslednjih nekoliko nedelja, to mi je poslužilo kao odličan psihološki tretman“, rekla je Gibs.

Američka teniserka je dodala da se nada da će se vratiti pred početak kvalifikacija za Vimbldon, koje su na programu već u junu.

Gibs je dodala da očekuje period oporavka od četiri do šest nedelja, kao i da će učiniti sve da što pre zaboravi na to i vrati se normalnom životu i treninzima.