Istborn: Polona namučila Halepovu

WTA 26. jun 201918:53 > 19:06
Mike Hewitt/Getty Images

Simona Halep je savladala slovenačku teniserku Polonu Hercog 2:1 u osmini finala WTA turnira u Istbornu. Po setovima je bilo 6:1, 4:6 i 6:3. Sa turnira je ispala i Karolin Voznijacki i to u derbiju osmine finala od Arine Sabalenke 2:1.

U prvom setu je Rumunka Simona Halep bila veoma ubedljiva i čak tri puta je oduzela servis Poloni Hercog. Slovenka se zatim konsolidovala, uspela je da uzme servis protivnici sredinom drugog seta ali je odmah usledio i ribrejk. Ipak Polona je imala značajno bolju igru u odnosu na prvi set i brejkom u devetom gemu je povela 5:4. Overivši taj brejk dobila je drugi set 6:4. 

Treći set Simona Halep mnogo bolje otvara sa dva uzastopna brejka pa je vodila 4:0. Vratila se Hercog samo delimično vrativši jedan brejk, ali je zatim Halep lako zadržala svoju prednost i tako je prošla dalje. 

U četvrtfinalu Halep igra sa Anželik Kerber koja je sa 2:0 savladala Rebeku Peterson. 

Aliz Korne je u dva seta bila bolja od Šuai Žang i naredna rivalka će joj biti Ons Žabur koja je savladala Džoanu Kontu. U tom duelu je bilo 6:3 i 6:2.

Treći nosilac Kiki Bertens je sa 6:3, 6:3 bila bolja od Ane Lene Fridsdam. Njoj će naredna rivalka biti Arina Sabalenka koja je slavila protiv Karolin Voznijacki u tri seta. Prvi deo igre dobila je Dankinja 6:2, ali je zatim došlo do preokreta. Drugi set je dobila Sabalenka 6:4, a treći 7:6.

Karolina Pliškova nije imala većih problema sa Elis Mertens kojoj je preputsila samo tri gema. Ona će igrati protiv Ekaterine Aleksandrovne kojoj je meč osmine finala predala Jelena Ostapenko.