Voznijacki posle Australijan opena završava karijeru

WTA 6. dec 201915:09 > 15:11
Getty Images/Vince Caligiuri

Karolina Voznijacki objavila je u petak da će profesionalnu tenisku karijeru završiti posle Australijan opena 2020.

Nekadašnja prva teniserka sveta Karolina Voznijacki objavila je da će nakon prvog Grend slema u 2020. završiti karijeru i da će Australijan open biti poslednji turnir u njenoj karijeri.

Australijan open je turnir na kome je zabeležila najveći uspeh u karijeri osvojivši titulu u Melburnu 2018. godine.

„Na terenu sam ostvarila sve o čemu sam ikada mogla da sanjam. Uvek sam sebi govorila da ću se povući kada budem više želela da radim stvari van tenisa. Udaja za Dejvisa je jedna od ispunjenih želja. Želim sa njim da osnujem porodicu dok zajedno putujemo svetom i podižemo svest o reumatskom artritisu“, napisala je Karolina.

„Uzevši sve to u obzir, danas vam javljam da ću karijeru završiti nakon Australijan opena u januaru. Ova odluka nema nikakve veze sa mojim zdravljem i nije konačni pozdrav. Obaveštavaću vas o mom životnom putovanju koje dolazi“, dodala je Dankinja.

„Na kraju, želela bih od sveg srca da se zahvalim navijačima, prijateljima, sponzorima, mom timu i posebno mom ocu, mom mužu i mojoj porodici na decenijama podrške. Bez vas nikada ne bih uspela“, zaključila je Voznijacki.

Voznijacki je ukupno 71 nedelju provela na prvom mestu na tabeli. Više od decenije bila je u vrhu svetskog tenisa i osvajala je bar po jedan trofej od 2008. do 2018. godine.