Ana se povredila

WTA 7. jan 201113:07
Podeli:

Ana Ivanović povukla se danas sa Hopman kupa zbog istegnuća trbušnih mišića, zbog čega je reprezentacija Srbije ostala bez finala ovog teniskog turnira u Pertu! Pregledi koji su obavljeni rano u petak pokazali su da je Ivanovićeva pretrpela značajno istegnuće u meču protiv Belgijanke Žistin Enen, igranom u četvrtak.

Nekadašnja prva igračica sveta trebalo je sa Novakom Đokovićem u subotu da igra finale, ali je danas prekinula trening. Prema pravilima Hopman kupa, dozvoljene su zamene zbog povrede tokom prve faze, ali ne i u završnici, zbog čega će u finalu igrati Belgija, koja je bila drugoplasirana u grupi.

Ana Ivanović bi kasnije u toku dana trebalo da otkrije još detalja o povredi. Ona je trebalo da igra na WTA turniru u Sidneju sledeće nedelje u pripremama za Otvoreno prvenstvo Australije.

Belgija će u finalu igrati protiv Francuske ili SAD, pošto je Francuska danas pobedila Italiju sa 2:0. Kristina Mladenović je pobedila pošto se Frančeska Skjavone povukla zbog povrede prepona pri rezultatu 4:4 u prvom setu. Posle toga je Nikola Mau pobedio Potita Staračea sa 2:0, po setovima 6:3, 7:6, prenosi Beta.

SAD kasnije danas igraju protiv Britanije i potrebna im je samo jedna pobeda iz tri meča da bi došle do finala. Igraju Betani Matek-Sends iz SAD i Britanka Lora Robson, posle čega nastupaju Džon Izner i Endi Marej. Nakon toga je na programu mešoviti dubl.

Author: Branislav Jocić