“Maši je spočitavano ono što se kod muškaraca slavi"

WTA 3. mar 20208:50 > 8:53
Podeli:
Getty Images/Matthew Stockman

Legendarna Martina Navratilova smatra da je Marija Šarapova, koja je objavila nedavno svoje povlačenje iz tenisa, bila borac kakav se u sportu retko viđa.

“Iznad svega, Marija Šarapova bila je takmičar i obar na teniskom terenu, intenzivna i neustrašiva kao retko ko u našem sportu. I dok se te osobine slave kod muškaraca i doživljavaju se kao veliki plus, ženama je često to spočitavano. Sa time mogu da se povežem i mislim da je to bilo teško za Šarapovu“, napisala je Navratilova i dodala:

Povezano

“Ipak, Šarapova nikada nije promenila ko je ona kao osoba i kao sportista samo zato što ljudi nisu voleli njenu takmičarsku prirodu. Hajde da to postavimo ovako, niko je ne bi želeo za svoju protivnicu, nikada nije nijednog trenutka smanjivala gas. Nije bila u tenisu kako bi bila popularna, ni kod javnosti ni kod koleginica, i možda nije uvek cenjena kao što je mogla da bude, ali radila je ono što je trebalo za pobedu. Bila je mentalno čvrsta od prvog do poslednjeg dana“.

Ruskinja je tokom karijere osvojila pet Gren slem titula.

“Uzela je Vimbldon sa 17 godina, ali ne mislim da je to njeno najveće dostignuće, već dve titule na Rolan Garosu jer je u ranoj fazi karijere rekla da se na šljaci oseća kao ‘krava na ledu‘. To je najbolji dokaz da je znala da se prilagodi, poboljšala je drop šot i igru na mreži, a do povrede ramena imala je i sjajan servis“, zaključuje Navratilova.