Monterej: Zidanšek izbacila Azarenku, Danka bez šanse

WTA 4. mar. 20200:13 > 0:15
Podeli:
Robert Prezioso/Getty Images

Crnogorska teniserka Danka Kovinić poražena je u dva seta od Eline Svitoline u prvom kolu turnira u Montereju, dok je Tamara Zidanšek takođe u dva seta bila bolja od Viktorije Azarenke.

Danka je odmah izgubila servis protiv Svitoline koja je mogla i ranije da reši prvi set i to rezultatom 6:2, ali je tada brejk loptu Kovinić spasila i uspela da dođe do 5:3. Ukrajinka je potom dobila svoj servis gem za 6:3, da bi u drugom setu brejk napravila iz treće šanse u trećem gemu. Povela je 2:1, još jednom napravila brejk i dobila drugi set 6:2. Meč je trajao 61 minut, a naredna rivalka Svitolinoj je Olga Govorcova.

Tamara Zidanšek je bila bolja od sedmog nosioca Viktorije Azarenke i to za 66 minuta. Ona je najpre spasila dve brejk lopte u svoja prva dva servis gema da bi zatim napravila dva brejka za 5:1. Kada je servirala za prvi set imala je set loptu ali je ipak Azarneki dozvolila brejk. Slovenka joj je zatim vratila istom merom i dobila je prvi set 6:2. U druogm je Zidanšek odmah napravila brejk, spasila je dve brjek šanse u ključnom momentu u sedmom gemu da bi odmah potom overila trijumf još jednim brejkom i to za 6:2. Njoj sada sledi meč sa boljom iz duela Potapova – Gato Montikone.