Nina za SK: Knjige, joga, ležanje na kauču

WTA 3. apr 202014:44 > 14:45
Chris Hyde, Getty Images Sport

Srpska teniserka Nina Stojanović istakla je za Sport klub da veruje da je izvesno otkazivanje cele sezone, a ne samo Vimbldona.

Sve se dovodi u pitanje. Svakako mi je bilo neprijatno kada sam čula da je i Rolan Garos otkazan, mada je to bilo očekivano, s obzirom na to da je epidemija u Evropi tek počela. Samim tim nisam očekivala ništa drugačije ni kada je Vimbldon u pitanju, samo je bilo pitanje dana kada će da nam jave“, istakla je Stojanovićeva i dodala:

Povezano

Drago mi je što sam imala jako uspešnu prethodnu sezonu. Očekivala sam isto i od ove, ali evo kako je krenulo. Ne možemo ništa da promenimo, možemo samo da se nosimo sa tim. Kako je meni, tako je i drugim igračicama. Žao mi je što se najveći svetski turniri otkazuju. Mislim da se dovodi u pitanje otkazivanje čitave sezone, samo što niko još ne može da donese tako tešku odluku. Neko samo treba da skupu hrabrost i da to zvanično i kaže. Ovaj virus će u svakoj državi u drugačijem periodu da se završi. Ako se završi u jednoj državi, u drugoj će i dalje da traje, pa će sigurno biti problema sa ulascima u drugu državu. Mislim da će sve to da potraje i neće biti dobro po nas igrače“.

Upitana na koji način provodi vreme i da li trenira, 23-godišnjakinja je kazala:

Iskreno, već treću nedelju ne radim ništa, aktivno ležim na kauču. Odlučila sam da pažnju posvetim stvarima za koje ranije nisam imala vremena dok sam putovala sa turnira na turnir. To je neko vreme sa porodicom i sa mojim psom. Takođe učim, spremiću se dobro za ispite koji mi sleduju. U pitanju je Menadžment u sportu koji studiram. Čitam knjige, malo radim jogu i tako“.

Studio Sport kluba o otkazivanju Vimbldona počinje u 20 časova.