JJ: Nisam se zvanično penzionisala, želim novu šansu!

WTA 12. jun. 202019:53 > 19:58
Podeli:
SK

Jelena Janković se nakon tri godine vratila na teren na egzibiciji u Beogradu, a u razgovoru za Sport Klub otkrila je da još nije rekla zbogom tenisu.

Uprkos tome što su je neki praktično već videli u penziji, Jelena ipak ne odustaje i nada se da bi jednoga dana ponovo mogla da se nađe na nekom turniru.

Kada su u pitanju razlozi zbog kojih je napravila višegodišnju pauzu, ona ističe:

Povezano

 „Prvenstveno zbog povrede. Imala sam tešku povredu leđa i zbog toga me dugo nije bilo. 

Ja se zvanično nisam penzionisala, niti sam se povukla. Jednostavno nisam znala kada i da li ću se uopšte vratiti i kako će se situacija odvijati.

Na Novakovu inicijativu postala sam deo ovog događaja, i hvala mu na tome. Uzela sam reket u ruke nakon skoro tri godine, toliko je prošlo od mog poslednjeg meča.“

Nisi jedina teniserka koja je napravila dugu pauzu, da li ti je povratak uopšte u planu?

Zbog situacije u kakvoj se nalazimo, mislim da ću pričekati i videti kako će se situacija odvijati.
Volela bih sebi da dam novu šansu i možda ponovo zaigram„, otkrila je Janković.

Jelena je otkrila šta je radila protekle tri godine.

„Putovala sam, bila sam svuda, bila sam u Americi, u Dubaiju i usput se lečila. Povreda je sad sanirana, trebalo je mnogo vremena, išli smo od doktora do doktora. Mislili smo da nema leka, da neću moći da funkcionišem normalno. Nisam toliko pratila dešavanja na Turu, ali me mnogi pitaju, mnogima nedostajem, svi bi hteli da opet zaigram,“ kaže i nastavlja:

„Nedostaju mi prilike da igram pred publikom, da osetim satisfakciju, adrenalin kad sam pred publikom, da radim sve što sam radila ceo život. Nije lako, treba dosta odricanja, da bi se telo dovelo u formu, da se dođe na nivo da se igra profesionalni tenis. Videćemo…

Novaku nije bilo teško da ‘nagovori’ Jelenu da se pojavi u Beogradu.

„Jako je slatkorečiv. Šalim se. Nazvao me kad sam bila u Dubaiju. Prihvatila sam poziv, hvala mu što me pozvao, on je naš veliki šampion i nisam mogla da ga odbijem iako nisam trenirala i nisam u kondiciji da bih mogla da igram. Ipak sam se potrudila, bilo mi je jako zabavno. Igrali smo finale 2008. protiv Serene Vilijams i Mardija Fiša na Hopman kupu. Sećam se tih trenutaka, danas mi je bilo prelepo na terenu, sa Olgom, Nendaom, sa svima“.

Jankovićeva naglašava da je morala više da sluša svoje telo.

„Godinu i po dve sam se mičila, igrala pod bolovima. Uvek sam imala želju da igram, često sam radila tako, što nije bilo pametno kod takve povrede. Trebalo je više da slušam svoje telo. Sve sam prolongirala, nadala sam se da će proći, ali bilo je sve gore. Nisam mogla ni da hodam, spavam… Bilo je jako teško. Za moju psihu nije bilo lako da to podnese, da moram tako da živim. Sada se osećam dobro, srećna sam, meni je samo zdravlje potrebno, ništa drugo.

Bitan je momenat da neko ima volju i želju da se vrati sportu. Profi sport nije lak, dosta se sati provede na terenu, ceo život posvetite tome. Ako imate volju sve je ostvarivo. Svaka čast Kim i Sereni, videćemo kako će sve ići dalje.“

Otkrila je i koliko joj je značio dubl sa Novakom.

„Pričali smo na klupi. Osećam se kao dete koje se raduje da uzme reket, da trči za lopticom, da je udara. Bila sam kao devojčica koja je uzela reket i prvi put zaigrala na terenu. Prelepo je iskustvo, srećna sam što sam bila deo svega ovoga. Hvala Novaku što mi je dao šansu da igram pred našom publikom i hvala mu što je sve ovo organizovao, u ovom trenutku i što je doveo ovakve šampione.

Osvrnula se Jelena i na Olgu Danilović, ako i srpski tenis posle Ane i nje.

„Mislim da je jako talentovana devojka, naša je velika nada i očekujemo od nje da nastavi tu lozu. Što da ne, da bude i bolja od mene i Ane. Želim joj svu sreću, da i ona bude šampionka i broj jedan, neko sa kim se ponosimo. Nadam se da ćemo imati šamopione u budućnosti, kao što smo nas dve bile.

Zanimalo nas se i da li bismo Jelenu mogli da vidimo na Australijan Openu u januaru.

„Ako ćete da me trenirate, može! Ako hoćete da budete sa mnom toliko sati na terenu, može. Nisam tako laka za rad. Perfeksionista sam, ja se nikad ne zadovoljavam. Šali na stranu, videćemo sve, da prvo prođe ova situacija sa koronom, da se sve normalizuje, onda ćemo doneti sve bitnije odluke, pa onda i ta što se tiče povratka na teren. Moja su vrata otvorena, nisam rekla zbogom tenisu. Zdravlje je bitno. Kad sve pogledam, ti trofeji… Možda sam mogla da imam Grend slem. Moja je pobeda što sam opet zdrava. Živim miran, skroman život. Ako bude prilike da zaigram, vrata su otvorena, nisam rekla ni da ni ne.

Srpkinja je istakla da se „bavi određenim biznisom, investicijama“.

„Nisam tip koji voli da priča o intimi, svom privatnom životu. Ne pojavljujem se mnogo, niste imali da pišete mnogo o meni, a i nema razloga,“ dodala je Jankovićeva.

Podsetimo, Jelena je u petak zajedno sa Novakom Đokovićem igrala u dublu meču protiv Nenada Zimonjića i Olge Danilović.

Ana Ivanović

Da li imate poruku za Anu Ivanović?

„Nemam šta da joj poručim, živi svoj život, želim joj svu sreću u životu, ma sve najbolje.