Kritikovala Novaka, pa izbačena zbog kršenja protokola

WTA 21. jul. 202010:09 > 10:12
Podeli:
Julian Finney, Getty Images

Američka teniserka Deniel Kolins izbačena je sa turnira „World Team Tennis“ u Zapadnoj Virdžiniji, zbog kršenja protokola o kovidu 19, saopštili su ogranizatora. Kolins je u junu zbog stavova o potencijalnom održavanju US opena kritikovala sprskog tenisera Novaka Đokovića.

Početkom juna Kolins je oštro reagovala na Đokovićevu izjavu da će biti teško organizovati US open zbog svih pravila koja će morati da se poštuju, rekavši da prvi teniser sveta „sve kvari“.

Otpustili smo Kolins pošto je prekršila pravila vezana za koronavirus i napustila mesto turnira i saveznu državu Zapadnu Vidržiniju. Protokoli koje imamo su jasno predstavljeni svim učesnicima i njihov cilj je da obezbedi sigurnost i zdravlje svih igrača, trenera i svakog člana osoblja na WTT”, stoji u saopštenju organizatora turnira.

Kolins ima 26 godina, ima jednu WTA titulu, a najveći uspeh ostvarila je 2019. godine na Australijan openu kada je igrala polufinale.

WTT će biti jedan od prvih sportskih događaja u SAD koji će se održati uz prisustvo publike, a na njemu će, između ostalih, učestvovati Venus Vilijams, Sofija Kenin, Sloun Stivens i braća Brajan.