Kolins: Mislim da nisam prekršila nikakvo pravilo

WTA 23. jul. 202018:18 > 18:21
Podeli:
Al Bello/Getty Images

Američka teniserka Danijel Kolins koja je izbačena sa "World Team Tennis" turnira zbog kršenja propisanog protokola, kaže da nigde u pravilniku ne piše da ne sme da se napušta Zapadna Virdžinija.

“Otpustili smo Kolins pošto je prekršila pravila vezana za koronavirus i napustila mesto turnira i saveznu državu Zapadnu Vidržiniju. Protokoli koje imamo su jasno predstavljeni svim učesnicima i njihov cilj je da obezbedi sigurnost i zdravlje svih igrača, trenera i svakog člana osoblja na WTT”, stoji u saopštenju organizatora turnira.

Ipak, teniserka tvrdi drugačije.

Kada su njene koleginice iz tima „Orlando Storm“ u ponedeljak krenule na dnevno testiranje na koronavirus, Danijel Kolins nije bila u istoj državi. Bila je u Šarlotsvilu, dva sata vožnje udaljenom gradu kako bi, kako je navela, kupila lekove koje koristi zbog problema sa reumatskim artritisom.

Povezano

Nakon što je izbačena sa turnira, teniserka je rekla da nije shvatila da pravila zabranjuju napuštanje Zapadne Virdžinije. Takođe, navela je da ne vidi kakva je veza između svega što se desilo u prethodnih nekoliko dana i komentara koje je ranije davala u vezi sa US Openom.

„Mislim da nisam prekršila nikakvo pravilo, a ne vidim ni kakve sve ovo veze ima sa mojim komentarima vezanim za US Open. Potpisala sam protokol o ponašanju tokom turnira, ali na njemu nije bilo nikakvog upozorenja o napuštanju hotela“, rekla je Kolins.

Izvršni direktor turnira Karlos Silva tvrdi da su sve igračice upoznate sa tim pravilom na sastanku koji je održan kada su se svi okupili. Kolins sa druge strane kaže da se ne seća da je o tome uopšte bilo govora.