WTA Prag: Đorđi kroz tri seta, ispala Stricova

WTA 11. avg. 202021:10 > 21:12
Podeli:
Tullio M. Puglia/Getty Images

Na WTA turniru u Pragu Kamila Đorđi je prošla u osminu finala pobedom protiv Marte Kostjuk 2:1. Sedmi nosilac Barbora Stricova je izgubila od Soribes Tormo u dva seta.

Kamila Đorđi je izgubila prvi set od kvalifikantkinje Marte Kostjuk 6:4 za 46 minuta igre, da bi se Italijanka aktivirala u drugom i za samo pola sata je počistila rivalku 6:2. Treći set se igrao 57 minuta, a u tom delu igre su viđena samo dva brejka, po jedan na obe strane, da bi u taj-brejku Kamila bila bolja 7:4.

Đorđi će sada igrati protiv trećeg nosioca turnira Elis Mertens koja je u tri seta bila bolja od Italijanke Jasmin Paolini, po setovima 7:5, 4:6 i 6:3.

Povezano

 Barbora Stricova, sedmi nosilac, je neprijatno iznenadila proazom od Sare Soribes Tormo u dva seta. U prvom, koji je trajao sat i 25 minuta, je bilo 7:6, 7:3 u taj-brejku, da bi u drugom Špankinja prepustila Čehinji samo gem.

Sara će igrati protiv bolje iz duela Sigmund-Abdelaziz koji je prekinut u drugom setu. Prvi je dobila kvalifikantkinja Abdelaziz.

PEtra Zidanšek takođe nije završila svoj meč protiv Siniakove. Bilo je 1:1, a pobednica trećeg seta će igrati protiv Đini Bušar u drugom kolu.

Laki luzer Kung je dobila Bolosovu Zaodinov 2:0 i u drugoj rundi će girati protiv Begu koja je iznenadila savladavši Sevastovu u dva seta.

Neprijatno je iznenadila i šesti nosilac Anastasija PAvljučenkova koja je u dva seta izgubila od Aranče Rus. Bilo je 7:5 i 6:2 za sat i 48 minuta igre. Njena rivalka će biti Magdalena Freč koja je u dva seta savladala Gabrijelu Ruse.

Krejčikova je izbaccila Patrisiju Mariju Tig 2:0 i sledi joj duel sa prvom favoritkinjom turnira Simonom Halep.
,
U drugom kolu su i Kristina Pliškova, Lesija Curenko i Ana Bogdan.