Karla Suarez Navaro: Čeka me šest meseci hemoterapije

WTA 1. sep. 202019:26
Podeli:
Clive Brunskill Getty Images Sport

Španska teniserka Karla Suarez Navaro otkrila je u utorak da joj je dijagnostikovan Hočkinov limfom u ranoj fazi. Reči podrške uputio joj je i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Bivša šesta teniserka sveta, koja je prvobitno nameravala da joj 2020. bude poslednja sezona na Turu, poslednji put je igrala na Katar openu, turniru koji je osvojila 2016. godine. 

Povezano

Španska teniserka, koja će 3. septembra proslaviti 32. rođendan, profesionalnim tenisom bavi se od 2003. godine. Nedavno je odustala od ovogodišnjeg US opena. Ona se javnosti obratila zvaničnim saopštenjem:

Nadam se da su svi dobro u teškim vremenima u kojima živimo.

Želela bih da Vam pišem i šaljem sjajne vesti, ali zasad je to stvarnost koja mora da se stavi na čekanje.

Kao što sam vam javljala prethodnih nedelja, nedavno nisam mogla redovno da treniram na terenu ni u teretani. Nisam bila u stanju da svoje telo izložim zahtevima profesionalnog sporta. Od jula nisam odradila prave treninge.

Tokom poslednjih nekoliko dana možda ste videli neke slike iz bolničkog kreveta na mojim platformama na društvenim mrežama.

Tražili smo medicinske razloge da objasne zašto se nisam osećala dobro. Prošla sam različite testove kako bih otkrila uzrok. To me je nateralo da ostanem kod kuće da se odmaram i da se povučem sa dva njujorška turnira na kojima sam planirala da se takmičim. To je bila moja iluzija nakon toliko meseci izvan takmičenja.

Klinički rezultati su potvrđeni: dijagnostikovan mi je Hočkinov limfom. Doktori su mi rekli da je to mali, izlečivi limfom otkriven u ranoj fazi. Potreban tretman je jasan: moram da prođem kroz šestomesečni tretman sa hemoterapijom.

To je jedini cilj koji trenutno imam na umu. Sve ostalo automatski postaje sekundarno.

Želim da izrazim zahvalnost na lepoj, elegantnoj podršci koju sam uvek dobijala od navijača tokom čitave profesionalne karijere. Nadam se da razumete moju trenutnu situaciju i nadam se da ćemo se što pre videti.

Karla

Ona je na društvenim mrežama dodala da su je uvek „strpljenje i samopouzdanje vodili kroz karijeru“.

Nije najlakši rival s kojim imam posla. Biće mi potrebno zaista ono najbolje.

Španskoj teniserki stižu reči podrška kolega i koleginica. Međi njima je i najbolji teniser sveta:

Karla, ti si veliki borac, ne sumnjam da ćeš ovo prebroditi. Ostani pozitivna i vrati se brzo„, poručio je Novak Đoković