Kraj za domaće igračice u Istanbulu

WTA 9. sep. 202022:33
Podeli:
Adam Glanzman/Getty Images

Poznate su sve učesnice osmine finala WTA turnira u Istanbulu. Nema više turskih igračica, a prolaz u osminu finala izborile su Bušar, Van Ujtvank, Martincova, Garsija i Gasparjan.

Jedna od domaćih nada Pemra Ezgen pretrpela je ubedljiv poraz u dva seta od Margarite Gasparjan. Bilo je 6:2, 6:0. Ruska teniserka 117. na WTA listi igraće za četvrtfinale protiv drugog nosioca Rebeke Peterson, koja je bila slobodna u prvom kolu.

Druga turska igračica Čagla Bujukakdžaj skuplje je prodala kožu protiv Karolin Garsije. Posle izgubljenog prvog seta 6:4, 186. na WTA listi bila je furiozna i uzvratila 6:0. Ipak, u trećem setu jače nerve imala je 50. igračica sveta i na kraju slavila 7:5. Naredna rivala Francuskinji biće Čehinja Martincova koja je u dva seta 7:6, 6:3 savladala Belgijanku Minen.

Kanađanka Eženi Bušar koja je sada 272. na WTA listi, ubedljivo je savladala 139 mesta bolje plasiranu Tomovu iz Bugarske. Bilo je 6:2, 6:4. Bušarova će ozbiljan izazov imati u narednoj rundi gde je čeka prva kosturašica Svetlana Kuznjecova.

Danka Kovinić je dobila rivalku. To će biti Belgijanka Alison van Ujtvank 60. na WTA listi, pošto je savladala Kuzmovu 6:3, 6:4. Ovo će njoj i Kovinićevoj biti prvo odmeravanje snaga.