Sabalenka sa ivice ponora do polufinala Ostrave

WTA 23. okt. 202023:03 > 23:11
Podeli:
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Poznati su polufinalisti WTA turnira u Ostravi. Među četiri najbolje plasirale su se Sakari, Azarenka, Brejdi i Sabalenka.

Posebno interesantan bio je put Sabalenke do polufinala. Njen četvrtfinalni meč protiv Špankinje Sare Soribes Tormo može se podeliti na dva dela. Ali bukvalno. Prvih 10 gemova pripalo je 73. teniserki sveta i Soribes Tomo je povela 4:0 u drugom i verovatno niko nije verovao da to može ispustiti. Osim (možda) Sabalenke. Beloruskinja je u petom gemu izašla kao potpuno druga igračica u odnosu na gem pre i napravila još veću seriju od 12 gemova i na kraju pobedila 0:6, 6:4, 6:0 za polufinale.

Rivalka u borbi za finale biće joj Amerikanka Dženifer Brejdi, koja je takođe posle preokreta, mada ne naravno onakvog, bila bolja od Svetlane Kuznjecove. Ruskinja je dobila taj brejk prvog seta 7:5, ali potom je osvojila do kraja meča samo četiri gema. Brejdi je dobila te delove 6:3, 6:1 za polufinale.

Preokret je ostvarila i Grkinja Marija Sakari protiv teniserke iz Tunisa Žaber. Prvi set Žaber je dobila 6:3, a onda naredna dva Grkinja 6:3, 6:1. Rival u polufinalu biće joj Beloruskinja Viktorija Azarenka, koja je jedina bez drame prošla dalje, pobedivši Eliz Mertens 6:4, 6:1.

Mečevi polufinala u Ostravi na programu su u subotu a možete ih pratiti u direktnim prenosima na Sport Klubu 2 od 14 časova.