"Serenina ambicija je nepromenjena – Gren slemovi"

WTA 18. nov. 202022:31 > 22:32
Podeli:
Getty Image/Julian Finney / Staff

Trener Serene Vilijams Patrik Muratoglu istakao je da čuvena Amerikanka ne samo da nema nameru da se povuče u skorije vreme, već da teži ka tome da osvoji još Gren slemova i obori rekord koji drži Australijanka Margaret Kort – 24.

To je pobednički mentalitet. Zapravo, to je šampionski način razmišljanja. Šampioni razmišljaju drugačije od ostalih. Oni razmišljaju kao šampioni. Takođe, oni nikada ne gledaju iza sebe. Oni uvek, šta god da postignu, to i zaborave istog trenutka, gledaju ka budućnosti i pitaju: ‚Šta je sledeće? Koji je moj naredni cilj?‘“, istakao je Muratoglu i dodao:

Povezano

Serenini ciljevi nisu se promenili od kada se vratila tenisu posle porođaja. Ona i dalje oseća da može da osvoji Gren slemove. Ako uz to bude uspela da osvoji i olimpijska zlata, biće izuzetno srećna jer je to neverovatno dostignuće svakog sportiste. Ipak, poslednje tri godine bile su razočaravajuće jer iako je uspevala da se plasira u finale Gren slemova, nije uspela da trijumfuje“.

Vilijams je u septembru 2017. rodila ćerku Aleksis Olimpiju. Posle povratka u martu 2018. plasirala se u finale Vimbldona i US Opena iste godine, kao i naredne. Sva četiri finala izgubila je bez dobijenog seta.

Osećam da je njena motivacija potpuno nepromenjena, čak možda i veća nego ranije. Bilo joj je teško da pronađe balans kao majka i kao profesionalni sportista. Ali, primećujem da ga pronalazi“, primetio je 50-godišnjak i dodao:

Njen povratak bio je izuzetno težak iz dva razloga – njeno telo se potpuno promenilo kada je postala majka i morala je da ga vrati u formu profesionalnog sportiste, što je velika stvar. Drugo, taj događaj u životu jedne žene predstavlja jednu od najvećih, ako ne i najveću mentalnu promenu. Ona je znala da će morati da pronađe ravnotežu“.

Prva prilika da ostvari to što priželjkuje 39-godišnjakinji će se ukazati na Australijan Openu, za koji se vredno priprema.