Ajla Tomljanović: U Beogradu najbolja teretana na Turu

WTA 19. maj. 202110:13
Podeli:
Ajla Tomljanović
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Australijska teniserka hrvatskog porekla Ajla Tomljanović kaže za Sport klub da joj je drago što ima sve više turnira na našim prostorima.

Razgovarala: Ana Mitrić

Tomljanovićeva je savladala Ivanu Jorović sa 6:3, 6:4 i plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Beogradu.

Povezane vesti

„U Hrvatskoj su mi tetka i rođaci s tatine strane, i baka takođe, ali ona nije više tako pokretna. Imam i prijatelje, možda će svi doći ako prođem još dalje u turniru, mada rade. Drago mi je što ima više turnira u ovom regionu – kada god mogu da govorim svoj jezik, osećaj je kao kod kuće. Osim Bola, to mi se nije dešavalo. U Beogradu će biti i novi turnir sledeće nedelje, znam da žele da budu još veći turnir. To je dobro“, rekla je Tomljanovićeva u razgovoru sa Anom Mitrić.

Na pitanje da li često sretne hrvatske novinare, Ajla odgovara:

„Živim u Australiji i igram za Australiju. Bliska sam sa tom zemljom i ljudima tamo, to se neće promeniti, ali moji roditelji su iz Hrvatske, tamo sam rođena i provela određeni deo života. Obe nacionalnosti su mi bliske srcu. Nažalost, ne srećem mnogo novinara iz Hrvatske, ali to je mala zemlja i u njoj nema toliko prilika kada se odrasta – sigurna sam da i sada ima talentovane dece koja nemaju novca. Zato se često dešava i da mladi odlaze u inostrantstvo u potrazi za boljim uslovima“.

Tomljanovićeva je više nego zadovoljna uslovima u Beogradu.

„Impresionirana sam infrastrukturom ovde. Znam da je pre nekoliko nedelja bio muški turnir i da su svi bili oduševljeni. Teretana je jedna od najboljih na Turu, što mnogo govori. Ima malu traku za trčanje, sve tegove, sve mašine, posebne sobe sa više prostora. Hrana je izvanredna. Za turnir iz kategorije 250, ovo je blizu maksimuma, tako da mogu da naprave i veći turnir, sigurna sam da postoje i takve ambicije“, zaključuje 28-godišnja Tomljanovićeva.

Komentari

Vaš komentar