Aranča Rus kaznila greške Danke Kovinić

WTA 1. mar 202215:24 > 15:26
Podeli:
Loren Elliott, Reuters

Danka Kovinić, najbolja teniserka Crne Gore, vratila se na teren posle Australija opena, na kome je stigla do treće runde, a na startu turnira u Lionu, koji možete da pratite na kanalima Sport Kluba, Danka je ubedljivo poražena od Aranče Rus iz Holandije sa 6:2, 6:0.

Na osnovu rezultata, moglo bi se zaključiti da je Aranča dominirala u svim segmentima igre, a ključ meča su u stvari bile neiznuđene greške Danke Kovinić, kojih je bilo dvadesetak, uz tri duple greške prilikom servisa.

Danka je povela sa 1:0, a zatim je potpuno stala. Tačnije rečeno, nastojala je da diktira ritam igre, napadala je Aranču Rus, a većina loptica koje su mogle da učine meč daleko neizvesnijim su završavala u mreži ili pored terena.

Danka Kovinić
REUTERS/Loren Elliott

Aranča Rus je mudro i pametno koristila sve greške Danke Kovinić, zasluženo je izborila plasman u osminu finala gde će igrati protiv Kineskinje Šui Ženg, koja je iznedila Kristinu Mladenović iz Francuske – 7:6, 7:5.

Danka se sada kreće nastavku rada i priprema, jer je tokom meča protiv Aranče Rus, bilo evidentno da je voljni momenat na visokom nivou, ali da e pauza ostavila traga, da je daleko od optimalne forme.

Komentari

Vaš komentar