Barti drugi put dobila najveću sportsku nagradu u Australiji

Guliver

Titula koju je Ešli Barti u januaru osvojila na Australijan openu bila je dovoljna da ova bivša teniserka osvoji najveću godišnju sportsku nagradu Australije, uprkos tome što je u martu odlučila da završi karijeru.

Njoj je prošle noći dodeljena „Don“ nagrada, nazvana po najuspešnijem i najpoznatijem igraču kriketa Donu Bredmanu. Barti je u martu iznenadila svet tenisa kada je objavila da se povlači sa 25 godina, samo dva meseca nakon što je osvojila titulu na Australijan openu. Trostruka grend slem šampionka bila je prva teniserka sveta u trenutku kada je donela odluku o povlačenju. 

„Don“ nagradu dodeljuje australijska sportska Kuća slavnih, a ide u ruke sportisti ili timu „koji je pružio najviše inspiracije zemlju kroz nastupe i bio primer u protekloj godini“. 

Barti, koja je ovu nagradu dobila i 2019. godine, pridružila se tako atletičarima Sali Pirson i Stivu Hukeru kao višestruki dobitnik nagrade. Ona je u televizijskom intervjuu rekla da je ovogidišnji Australijan open igrala „kao malo dete“. 

„Nije bilo pritiska, samo sam želela da odem tamo i igram kao dete koje se zaljubilo u ovaj sport“, rekla je Barti i istakla da ne planira da se vrati tenisu.  

„Odluka o povlačenju mi je donela devet meseci neverovatnog života van tenisa. Bilo je neverovatno“, navela je ona. 

Komentari

Vaš komentar