Begu osvojila WTA turnir u Palermu

WTA 24. jul 202222:24 > 22:24
Irina Begu
xOscarxJ.xBarrosox via Guliver

Rumunska teniserka Irina-Kamelija Begu pobednica je turnira u Palermu jer je u finalu bila bolja od domaće predstavnice Lućije Bronceti rezultatom 6:2, 6:2.

Trenutno 45. teniserka sveta osvojila je prvi trofej posle pet godina, a peti u karijeri na 33. Otvorenom prvenstvu Palerma za teniserke.

WTA:

Begu je prethodno pobedila u Bukureštu 2017. godine. Za pobedu nad igračicom koja zauzima 78. mesto na WTA listi joj je bilo potrebno sat vremena i 33 minuta, a 23-godišnja Bronceti je prvi put učestvovala u finalu nekog WTA turnira u singlu.

Finale je obeležio veliki broj brejkova – u prvih pet gemova prvog seta samo je Begu jednom sačuvala servis, a u početna četiri gema su viđena čak tri brejka. Bronceti je bila agresivnija i pokušala da diktira tok meča, ali je osvojila samo tri poena na svoj drugi servis od ukupno 14 i omogućila protivnici da relativno lako dolazi do prilika za brejk.

Pokušala je Italijanka da pruži jači otpor u kasnijoj fazi drugog seta, ali je novi brejk Rumunke u sedmom gemu definitivno odlučio pobednika.

Komentari

Vaš komentar