Cilj WTA: 85 odsto vakcinisanih – imaće privilegije?

WTA 9. avg 202119:323 komentara
Mike Hewitt/Getty Images

WTA je igračicama poslala dopis u kojem se govori o vakcinaciji protiv virusa korona – organizacija nema na umu „zdravstvene propusnice“, niti bilo šta slično, ali se govori o tome da će protokoli u vezi sa sprečavanjem širenja zaraze biti manje strogi za one koji su prošli kroz kompletnu vakcinaciju.

WTA:

Igračice koje su dobile obe doze vakcine će, pod uslovom da je prošlo makar 14 dana od druge doze, morati i dalje da prilože negativan PCR test pri dolasku na novi turnir. Ipak, u slučaju da je vakcinacija kompletirana, one neće morati da budu u izolaciji i biće im dozvoljen pun pristup svim prostorijama turnira.

Takmičarke koje su vakcinisane biće testirane samo jednom – po dolasku na novi turnir, osim ukoliko ne iskazuju simptome slične virusu korona. Takođe, vakcinisane teniserke neće morati da budu u kovid protokolu ako su bile u kontaktu sa pozitivnom osobom.

Takođe, WTA naglašava da bi protokoli mogli da budu „olabavljeni“ ukoliko bi do kraja godine 85 odsto igračica na Turu bilo vakcinisano.

Komentari

Vaš komentar