Danka briljira u Čarlstonu, stigla je do polufinala

WTA 16. apr. 202120:211 komentar
Podeli:
Danka Kovinić
Cameron Spencer/Getty Images

Danka Kovinić, najbolja teniserka Crne Gore, nastavila je sa sjajnim partijama u Čarlstonu. Devojka iz Herceg Novog, uspela je da pobedi Šelbi Rodžers iz SAD sa 7:5, 6:1, pa će se boriti za još jedno finale.

Posle velike borbe, dosta oscilacija na obe strane, Danka Kovinić je imala više koncentracije, mentalne snage, a malo i sreće, pa je prvi set dobila sa 7:5.

U tom momentu, Novljanka je dobila veliku injekciju samopouzdanja, pa je drugi set počela fenomenalno. Odmah je napravila brejk, ljubomorno je čuvala svoj servis, pa je na semaforu pisalo 3:0.

Delovalo je u tom trenutku, da najbolja teniserka Crne Gore sigurnim koracima grabi ka polufinalu. Tako je i bilo. Usledio je novi brejk, treći nosilac na turniru, Šelbi Rodžers nije imala rešenja za Danku, koja je više nego zasluženo stigla do zlata vredne pobede.

Danka će se za ponovni plasman u finale na turniru u Čarlstonu, boriti protiv bolje iz duela Ons Žaber (Tunis) – Nao Hibino (Japan), a već sada je jasno da je od ponedeljka očekuje novi skok na WTA listi. Podsećanja radi, Danka je u Čarlston stigla kao 91. teniserka sveta, trenutno je na koti 65, a ulazak u TOP 60 je izvestan.

Danka Kovinić je trenutno na poziciji koja vodi na Olimpijske igre u Japanu, ali je do konačnog podvlačenja crte ostalo još dosta iskušenja, jer se crta podvlači sredinom juna meseca.

Komentari

Vaš komentar