Danka Kovinić bez glavnog žreba u Madridu

WTA 28. apr. 202113:54
Podeli:
Cameron Spencer/Getty Images

Danka Kovinić, najbolja teniserka Crne Gore, uspela je da se donekle aklimatizuje i prilagodi promeni podloge posle dva turnira u Čarlstonu na kojima je stigla do finala i polufinala.

Međutim, pomenuto prilagođavanje i aklimatizacija nisu bili dovoljni da stigne do glavnog žreba turnira u Madridu, jer je u meču odluke poražena od Misaki Doi iz Japana sa 6:2, 6:4.

Novljanka nije dobro počela odlučujući meč za plasman u glavni žreb WTA turnira u Madridu. Misaki Doi iz Japana, je igrala bolje, tačnije rečeno, manje je grešila u odnosu na Danku, napravila je dva brejka, dobila prvi set sa 6:2.

U tom trenutku, delovalo je da devojka iz Japana sigurnim koracima ide ka cilju. Međutim, Danka nije imala nameru da se preda. Uspela je da napravi brej u drugom setu, uspela je da povede sa 3:2, ali nije uspela da sačuva svoj servis – 3:3.

Usledila je velika borba do kraja ovog seta, ali je više koncentracije i snage imala Misaki Doi koja je dobila i ovaj period igre sa 6:4.

Danka se sada okreće narednim obavezama, a primarni cilj je naravno Roland Garos. Podsećanja radi, Kovinićevića je posle dva turnira u Čarlstonu, uspela da se probije sa 91. do 63. mesta na WTA listi, pa se trenutno nalazi jako blizu plasmana na Olimpijske igre u Japanu.

 

Komentari

Vaš komentar