Danka Kovinić stala u finalu, ali se primakla Tokiju

WTA 11. apr. 202121:08
Podeli:
Susan Mullane-USA TODAY Sports

Danka Kovinić ni u trećem pokušaju nije uspela da stigne do prve WTA titule. U finalu turnira u Čarlstonu poražena je od Veronike Kudermetove iz Rusije sa 6:4, 6:2.

I pored poraza u finalu, Danka nema razloga za tugovanje, naprotiv. Od ponedeljka je očekuje napredak na WTA listi od tridesetak pozicija, biće blizu 60. mesta, a samim tim i jako blizu plasmana na Olimpijske igre u Japanu. Ukoliko Danka nastavi da igra kao što je to radila u Čarlstonu dilema oko mesta u Tokiju, kao i daljeg napretka na WTA listi neće biti.

Najbolja teniserka Crne Gore nije dobro počela veliko finale. Odmah na startu je dozvolila brejk, Ruskinja je povela sa 2:0, ali devojka iz Herceg Novog nije klonula duhom, naprotiv. Uspela je da podigne nivo igre, uspela je da vrati brejk, da stigne do 2:2.

Usledio je rat nerava. Na semaforu je pisalo 3:3, a Danka Kovinić je zatim sopstvenim greškama dozvolila Kudermetovoj da stigne do novog brejka. Ruskinja je sačuvala svoj servis pa je pobegla na 5:3.

Danka je morala da smanji broj neiznuđenih grešaka kako bi ostala u igri za osvajanje prvog seta. Iako je nastavila sa oscilacijama, uspela je da spasi dve set lopte, a zatim i da smanji na 4:5.

Kudermetova je servirala za osvajanje prvog seta i uspela je u tome – 6:4. Imala je Danka priliku da stigne do brejka, ali je ponovo napravila tri neiznuđene greške u jako važnim momentima.

Kovinićeva je servirala na startu drugog seta, uspela je da stigne do vođstva, pokazala je da nije klonula duhom posle gubitka prvog seta, ali je Kudermetova igrala odlično. Uz grešku linijskih sudija, uspela je u petom gemu da iskoristi treću brejk loptu i povede sa 3:2, a nedugo zatim i sa 4:2. Danka se borila, ali je i grešila, pa je Ruskinja posle novog brejka stigla do 5:2, a zatim i do pobede.

Veronika Kudermetova koja je pre turnira u Čarsltonu bila 38. na WTA listi, stigla je do prvog trofeja u karijeri, a Veroniku kao i Danku očekuje značajan napredak na WTA listi.

Komentari

Vaš komentar