Danka odustala od Urugvaja, TOP 50 je blizu

WTA 21. nov 202213:14
Podeli:
Loren Elliott, Reuters

Danka Kovinić je uprkos mnogobrojnim problemima sa povredama, uspela da stigne jako blizu ostvarenja cilja koji je imala na početku godine, a to je plasman u TOP 50 na WTA listi.

Najbolja teniserka Crne Gore je stigla do polufinala na turniru u Čileu, zatim i do finala turnira u Argentini, pa je sa kote 78, stigla do 57. mesta na WTA listi.

Gotovo je izvesno da bi Danka stigla među 50 najboljih teniserki planete, ali su iskušenja u Čileu i Argentini uzeli danak. Danka je tokom finala u Buenos Airesu, tražila medicinsku pomoć tokom provog seta, a nešto kasnije je saopštila da je odustala od trećeg turnira u Južnoj Americi.

Na osnovu prikazanog u Čileu i Argentini, gotovo je izvesno da bi Danka posle planiranog turnira u Urugvaju bila među 50 najboljih, ali je u ovom momentu najvažnije da se oporavi, osveži i maksimalno spremna dočeka naredna iskušenja.

Danka Kovinić
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Podsećanja radi, devojka koja je igrala na Olimpijskim igrama u Brazilu, koja je izborila plasman na Olimpijske igre u Japanu, ali je zbog povrede morala da odustane, najbolji plasman u karijeri je imala 2016. godine, kada je bila 46. na WTA listi.

Komentari

Vaš komentar