Jelena Janković pokidala ahilovu tetivu

WTA 23. okt 202214:365 komentara
Privatna arhiva

Kakav maler za Jelenu Janković, najbolju teniserku sveta u 2008. Taman se vratila na teren na turnirima legendi, a doživela je tešku povredu. Džej-Džej je u petak u Luksemburgu pokidala ahilovu tetivu i baš kada ovaj tekst bude objavljen na sajtu Sportkluba, počeće operacija.

Jelena je prvi meč na turniru igrala sa Slovakinjom Danijelom Hantuhovom u petak uveče. Sve je počelo normalno, a onda je Hantuhova odigrala drop šot. Jelena je krenula na loptu i samo vrisnula. Patika joj je zapela za podlogu i pokidala je ahilovu tetivu.

Organizatori su obezbedili privatni avion da se Jankovićeva iste večeri vrati u Beograd, jer je ona htela da se operiše kod kuće, a ne u Luksemburgu.

Privatna arhiva

Još se ne zna koliko će trajati pauza, ali će sigurno biti nekoliko meseci.

Jelena se od aktivnog igranja oprostila na Ju-Es openu 2017, poslednji meč je odigrala protiv Čehinje Petre Kvitove, dvostruke šampionke Vimbldona, i izgubila ga sa 7:5, 7:5. Iako je postojala nada da će još igrati, brojne povrede su je omele u takvim planovima,

Fenomenalnu Srpkinju smo posle gledali na Adrija turu u Beogradu, na Novakovim terenima 2020, a letos se vratila reketu na Vimbldonu. Igrala je pozivni turnir legendi, svi su videli odličnu reakciju publike i odmah su sa svih strana počeli da stižu pozivi da igra slične turnire.

Odnos organizatora je bio kao da je Jelena dan ranije odigrala poslednji meč. Bilo je fascinantno čitati njihova pozivna pisma, jer se videlo da su igre Jankovićeve ostavile dubok trag.

Baš takav je bio turnir u Luksemburgu, na kome je bilo još teniserki sa slavnim biografijama, kao što su Martina Hingis, Kim Klajsters, Agnješka Radvanjska…

Nema sumnje da je ovo tek trebalo da bude početak serije njenih takmičenja jer Jelena ima tek 37 godina i može još dugo da igra na turnirima legendi, ali sada će morati opet na dugu pauzu, pre nego što počne sa pripremama za novi povratak.

Jankovićeva je u karijeri osvojila 15 titula, od kojih se ističu Indijan Vels, Sinsinati, Peking i Rim dva puta.

U 2008. je izgubila finale Ju-Es opena od Serene Vilijems, ali se potom uzastopnim pobedama u Pekingu, Štutgartu i Moskvi popela na prvo mesto svetske liste i bila proglašena za šampionku sveta u toj godini.

U miksu sa Džejmijem Marijem osvojila je 2007. titulu na Vimbldonu postavši prvi teniser iz Srbije sa bilo kojim trofejem sa londonskog gren slema.

Komentari

Vaš komentar