Kina: Da se ne politizuje; WTA: Razgovor sa Bahom nedovoljan

WTA 23. nov. 202110:111 komentar
Podeli:
Clive Brunskill Getty Images

Ministarstvo inostranih poslova Kine, oglasilo se u ponedeljak ponovo po pitanju situacije u kojoj se našla teniserka Šuai Peng. U međuvremenu se oglasila i WTA koja naglašava da razgovor Peng sa predstavnicima MOK nije dovoljan.

Iako su predstavnici Ministarstva spoljnih poslova Kine sve vreme insistirali na tome da ne znaju ništa o slučaju Šuai Peng te da to nije međunarodno pitanje, priča se sada malo promenila.

Povezano

„Ovo nije diplomatsko pitanje. Verujem sa su svi videli da e učestvovala u nekim javnim aktivnostima i da svi znaju da je imala video poziv sa predsednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasom Bahom. Nadam se da će sada određeni ljudi prestati sa zlonamernim pričama i politizacijom cele situacije“, rekao je na redovnom obraćanju medijima u utorak portparol Ministarstva Žao Lijan.

Istovremeno, u WTA nisu zadovoljni i smatraju da video poziv sa Tomasom Bahom nije dovoljan da prestane da se govori o slučaju Peng.

„Bilo je dobro što smo je videli na nekim snimcima, ali to ne umanjuje zabrinutost WTA za njenu sigurnost i mogućnost da slobodno komunicira bez cenzure i ograničenja. Ovaj video ne menja naš stav da je neophodna nezavisna i javna istraga o optužbama koje je ona iznela“, naveli su iz WTA.

Komentari

Vaš komentar