Martić uz dosta muke do drugog kola, prošle Gof i Švjontek

WTA 23. feb. 20219:05
Podeli:
Al Bello, Getty Images

Petra Martić se plasirala u osminu finala WTA turnira u Adelajdu savladavši kvalifikantkinju Ljudmilu Samsonovu u tri seta. Bilo je 4:6, 6:0 i 7:5. Sa turnira je ispala treći favorit Džoana Konta.

Ljudmila Samsonova je dobila prvi set protiv Hrvatice Mladenović koja je na ovom turniru čak šesti nosilac. Bilo je 6:4 i Ljudmila je brejk napravila u desetom gemu koji je bio i poslednji u tom setu. U drugom Petra dobija svaki gem, da bi u trećem setu vodila čak 4:1, ali drugi brejk prednosti nije overila. Ljudmila se tako održala u setu da bi čak i uspela još jednom da napravi brejk i da se vrati na 5:5. Ipak u 11. gemu iskusna Martić pravi novi brejk, povela je 6:5 i potom je završila meč u narednom servis gemu.

Ona će sada igrati protiv Kori Gof koja je izbacila Italijanku jasmin Paolini 2:1. Po setovima je bilo 6:4, 6:7 i 6:2 za 52. igračicu sveta koja je morala da se kvalifikuje za ovaj jak turnir.

Iga Švjontek je lako dobila Medison Brengl 2:0 za sat i 18 minuta igre. Bilo je 6:3 i 6:4. U osmini finala ona ide na Medison Inglis koja je bila bolja od Australijanke Samante Stosur 2:1. Odlično se borila iskusna Stosur koja je dobila specijalnu pozivnicu za ovaj turnir. Dobila je prvi set 7:5, istom merom je vratila Inglis u drugom setu, a u trećem je slavila 6:4. Meč je trajao dva sata i 46 minuta.

Kristina Mladenović je poražena u dva seta od Džil Belen Tajhman. U prvom setu je Švajcarkinja dobila 6:2, da bi zatim u drugom slavila za 62 mintua igre 7:6.

Masaki Doi je slavila protiv Ane Blinkove 2:1, po setovima 7:6, 3:6 i 6:2.

Džoana Konta je ispala od Šelbi Rodžers i to je najveće iznenađenje prvog kola. Treći nosilac je izgubila veoma lako 6:2 i 6:2 i to za sat i 17 minuta igre.

I Ajla Tomjanović je ispala u dva seta i to za 66 minuta. Bilo je 6:1 i 6:2, a protiv nje je slavila Australijanka Storm Senders.

Julija Putinceva nije dozvolila iznenađenje i u dva seta je dobila Lauru Zigmund 2:0. Bilo je 6:4 i 6:4.

Komentari

Vaš komentar