Nemačka mašina: Kerber posle dva preokreta do finala

WTA 25. jun. 202120:28
Podeli:
Getty Images/ Shaun Botterill

Težak dan za teniserke u Bad Homurgu. Istog dana odigrani su mečevi četvrtfinala i polufinala. Najviše je na terenu provela domaća teniserka Andželik Kerber, koja je odigrala dva meča u tri seta i na kraju došla do finala.

Kerberova je prvo igrala sat i po vremena protiv Anisimove. Izgubila je prvi set 6:2, ali je naredna dva dobila po 6:3 i obezbedila plasman u polufinale. A tamo još veći podvig. Ponovo je izgubila prvi set od Petre Kvitove 6:3, a u drugom je gubila 3:1 od prve kosturašice.

Usledio je veliki preokret. Prvo je drugi set dobila 6:4, a i u trećem je imala brejk zaostatka. Vodila je Kvitova 4:3, međutim vratila se Nemica, izborila taj brejk, a tamo je slavila 7:3. Ovaj meč je trajao dva sata, tako da je posle tri i po sata i dva preokrenuta meča Kerber došla do finala.

Tamo je čeka devojka koja je takođe morala da igra dva meča Katerina Sinijakova. Prvo je savladala Sigmund u dva seta 7:5, 6:4, a potom je u polufinalu igrala protiv Soribes Tormo, kojoj je prethodnog dana predala Viktorija Azarenka. Ipak, Sinijakovoj to nije smetalo da je razbije 6:2, 6:4 za plasman u veliko finale.

Komentari

Vaš komentar